Blogger Templates

Friday, 25 November 2011

Warghhhhhh~~~~~kebosanan melanda di jiwa~~~~berkecamuk hati, jiwa kacau...apa lagi erk....hmmmm....cuti lama lagi.....ape pown x boley~~~x taw r nk cter pe ag....xde idea nak wat essay panjang2......

Tuesday, 22 November 2011

Gembira Tak Terkata

Malam tadi my hubby called aku......aaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! sukanya....gembira tak terkata....syukur alhamdulilah dia selamat wlpn kapal dia mcm roller coaster gak masa belayar kat Laut China Selatan...sekarang my hubby ada kat China!!! negara yang mempunyai kepadatan penduduk paling ramai di dunia...lama gak la kitorang borak kat fon.....ada la sejam lebey....huhu...murah gak call no china ni...aku topup RM10 for 30 minutes....ok la tu....klu my hubby called aku lagi murah....dia ckp dia ada belikan teddy bear pink besar sgt utk aku.....weeeeeeeeee~~~~~sukanya....x sbr nk tgk besar mana....bertambah lagi koleksi teddy bear aku....huhuhu....i really loves him...so much....aku sentiasa doakan dia selamat pergi dan balik....i'll be waiting for you my love~~~~~~

Monday, 21 November 2011

Truth - Nami Tamaki


Shinjiteta ano mirai wa
Honto ni kono basho ni aru no
Dokomademo dokomademo tsuduite yuku
Michi wa tada hateshinaku

Me wo tsubutta mama de hashiri tsudukete ita
Itami sae kidzukazu ni
Mayotte tachidomaru sore mo tsuyosa nante
Marude omoi mo shinaide

Wakari au koto no nai
Kotoba afureru machi
Dakedo shinjite itai yo
Ima boku no koe ga kimi ni hibiku koto

Boku-tachi no ano negai wa
Honto ni itsuka wa kanau no
Dare yori mo dare yori mo motto tooku
Kono te wo nobashita nara
Kimi ga ima soba ni ite kureru
Sore dake ga hikari ni naru kara
Kurayami ga nando otozuretemo
Kitto hitomi sorasa nai

Ano hi te wo tsunaide onaji omoi daite
Futari yoake wo matta
Nan ni mo osorezu ni kawashita yakusoku wo
Kimi wa mada oboeteru?

Ushinatta mono bakari
Mabushiku mieru yoru
Mou ichido te wo tsunagou
Kono mune ga yuuki omoidaseru made

Shinjiteta ano mirai wa
Honto ni kono basho ni aru no
Dokomademo dokomademo tsudzuite yuku
Michi wa tada hateshinaku
Kotae nado mitsukara nakutemo
Kodoku sae oikose nakutemo
Atarashii kaze ni fukare nagara
Kitto asu ni fumidasou

Boku-tachi no ano negai wa
Honto ni itsuka wa kanau no
Dare yori mo dare yori mo motto tooku
Kono te wo nobashita nara
Kimi ga ima soba ni ite kureru
Sore dake ga hikari ni naru kara
Kurayami ga nando otozuretemo
Kitto hitomi sorasa nai

Celoteh Untuk Hari Ini

Hari ini ialah hari isnin, 21/11/2011.....dah 9 hari aku bercuti kat rumahku syurgaku ni....student IPG lain bru 3 hari cuti aku dah seminggu lebih cuti....hahaha...advance seminggu sebab balik awal....maklum la first sem tak ada exam...so kita enjoy!!!! huhu enjoy, enjoy gak....drama King Lear jgn dilupakan....aku tak habis lagi baca story King Lear ni....kena study masa cuti ni...next sem kena dramatize this story....hmmmm...21 hari bulan 11....dah genap sebulan hubby aku tinggalkan tanah air....apa khabar dia agaknya kat sana....sihat ke tak? aku sentiasa berdoa dia selamat tak kira di mana jua dia berada....baru sebulan tapi rasa mcm dah lama sangat...sabor je la...tu je yg aku mampu buat setakat ni....kadang2 rindu jugak tapi nak buat mcm mana...nk contact tak boleh....aku harap my hubby selamat pergi dan balik....i'll wait for your return next year....there are many stories i want to share with you (n_n)....be optimistic, each cloud has it silver lining

First Word

Assalamualaikum....teacher Eyrah is here!!! (n_n) Alhamdulilah....tercapai jugak hajat di hati nak buat blog sendiri ni....dah lama nak buat tapi takde peluang nak buat...cuti semester selama 1 bulan lebih ni boleh dimanfaatkan sepenuhnya dgn blog ni....Eyrah pun sebenarnya tak la terror sgt bab2 blog ni....baru nak belajar...tgk kawan2 semua ada blog masing2...teknologi pun semakin maju....so kita kena la up-to-date supaya tak ketinggalan di arus zaman moden ni...huhu :) setakat ni je la pembuka bicara...huhu nak usha2 blog ni...apa lagi features yg ada...igtlah teman sekalian, be optimistic, each cloud has it silver lining (><)